sâmbătă, 13 octombrie 2007

Amintire - Nostalgie - Melancolie - Uitare

Amintirile: o muzica ce ne vine de undeva de dincolo de orizont.

G. I. BRAILEANU!

Sa traiesti cu amintirile este o treaba buna pentru batranete, in amurgul vietii, cand ai ispravit ce ai avut de facut. Dar sa incepi cu asta din tinerete, inseamna ca mori cu zile.

TH. MANN!

Vine o vreme cand ne dam seama ca tot ceea ce facem va deveni la timpul sau amintire. Este maturitatea. Pentru a ajunge la ea trebuie tocmai sa ai amintiri.

C. PAVESE!

Uitarea este leac tuturor durerilor pe pamant; dar nu toate sufletele oamenilor sunt ca apele care se tulbura, si se zbuciuma in furtuna, iar apoi se alina si intinand un luciu curat, ca si cum in veci nu le-ar fi rascolit. Uneori durerile aprige lasa pe urma lor o drojdie de otrava.

M. SADOVEANU!

Amintirea e singurul rai de unde nu putem fi izgoniti.

I. P. RICHTER!

Tot omul uita. Aici e poate si singurul secret al puterii noastre, al invelsunari de a trai. Omul uita un adevar, il cauta din nou... il descopera. Nenorocirea si durerea ne invata sensul vietii; dar ar fi teribil ca invatatura aceasta sa ne ramana vesnic prezenta aici, sa ne paralizeze... o uitam ca sa avem voluptatea de a mai cauta si a o mai gasi inca odata. Aceasta este de fapt toata povestea omenirii.

CEZAR PETRESCU!

Niciun comentariu: