vineri, 30 noiembrie 2007

despre Laurentiu Duta

- nascut la Navodari, pe 4 mai 1976;
- prietenii ii spun Lulu, Laur, Lari sau Micutu`;
- este o fire nerabdatoare si ambitioasa;
- daca ar fi sa nu fie artist si-ar dori sa fie... artist;
- studii de specialitate:3 ani-chitara,2 ani-pian;
- a fost campion judetean la judo in copilarie;
- intr-o alta viata si-ar dori sa fie pescarus;
- cele 2 lucruri de care nu s-ar putea lipsi niciodata sunt familia si muzica;
- cel mai frumos cadou l-a primit de la tatal sau: o orga electronica;
- adora clatitele si mananca mai rar ciocolata;
- filozofia sa de viata: INCEARCA IMPOSIBILUL!
- pentru mine cuvantul cheie este: Vointa
- daca as avea o singura dorinta ar fi: Sa Fiu Sanatos
- cel mai frumos cadou pe care l-am primit a fost: Harul pe care mi la dat Dumnezeu
- de la fani imi place sa primesc: un pupic
- imi place sa asclut muzica lui Michael Jackson
- as vedea de 100 de ori filmul: Titanic
- cel mai frumos moment din viata mea a fost: cand am urcat prima oara pe scena
- sarbatorile mele preferate sunt: cele traditionale
- cand am timp imi place sa: "dorm" (sa imi continui visele)
- la o fata imi palce sa gasesc: modestia
- daca as avea doi copii iar chema: Viorel(a) si Mihai(ela)
- daca as fi presedinte: as canta la sedinte
- cand sunt indragostit: sunt fericit
- daca e un animal cu care seaman e vorba de: Puiut.

biografie 3se:X



Aparitia trupei 3rei SUD EST a fost semnalul unei explozii de trupe dance. Unele bune altele - mai putin. Adevaratul boom al muzicii dance l-a constituit Festivalul de la Mamaia din 1998. Daca pana atunci mai existau indoieli cu privire la viitorul muzicii dance in Romania, aici stilul a fost consacrat definitiv. Muzica si versurile sunt compuse exclusiv de membrii trupei. La un concert pot umple pana la refuz un stadion. Banii castigati sunt reinvestiti in propriul lor studio de inregistrari.

Cel mai cunoscut nume dintre performerii 3rei SUD EST este Laurentiu Duta. Cariera sa muzicala are la baza studii de specialitate: 3 ani de chitara clasica si 2 ani de pian. A debutat interpretand piese folk, aceasta etapa fiind depasita in 1993 odata cu lansarea piesei "Cifre". Un an mai tarziu apare si primul LP ce ii poarta semnatura: "Realitate". Numele sau a devenit cu adevarat cunoscut publicului in 1993 atunci cand a sustinut un recital la Festivalul de la Mamaia. Tot atunci au aparut pentru prima oara pe scena, sub numele "Original Dance" cei care aveau sa-i devina mai tarziu colegi de trupa: Viorel Sipos si Mihai Budeanu - un duo ce a asigurat partea coregrafica a show-lui.

Despre Viorel si Mihai ar mai fi de mentionat ca s-au lansat in 1992 sub numele de scena "Original Dance", participand la toate concertele sustinute de Laurentiu. Mai tarziu, "Original Dance" avea sa devina "AV37" - o schimbare nu doar de nume ci si una ce reflecta trecerea de la coregrafie la prestatii solistice. La finele anului 1997 Laurentiu Duta trece de la cariera solo la cea colectiva alaturi de Viorel si Mihai. Asa s-a nascut 3rei SUD EST.

In septembrie 1997 cei trei membri ai trupei 3rei SUD EST semneaza un contract de productie. La nici o luna de la semnarea acestuia 3rei SUD EST sparge topurile cu primul lor single - "Ai plecat ". Piesa ramane in topuri si este cantata in toate discotecile din tara timp de un an.

In mai 1998 au lansat primul album, intitulat 3rei Sud Est. Imediat dupa lansare, albumul a inregistrat o cifra de vanzari ce nu mai fusese atinsa pana atunci de nici o alta trupa sau artist din Romania. Albumul s-a vandut in peste 200 000 de copii originale pe caseta audio si 6 000 de copii originale pe CD.

In iunie 1998, "Ai plecat" a intrat din nou in topuri; in RT 100 piesa a ramas chiar timp de 5 saptamani. Aceesi melodie a castigat premiul pentru slagarul anului la Festivalul de la Mamaia. In luna august au lansat un nou single - "Te chem acum".

In iarna anului 1998, 3rei Sud Est a lansat maxi Single-ul "3rei Sud Est Mix". In decembrie 1998, au castigat premiul Ballentine's la sectiunea dance, la premiile Ballentine's organizate de Media Pro. Tot in decembie, In cadrul Galelor Cat Music, trupa este premiata la sectiunea de vanzari, pentru cea mai bine vanduta trupa a anului.

3rei Sud Est a fost prima formatie romaneasca programata pentru un videoclip la Atomic TV. Piesa pentru care s-a creat videoclipul a fost "3rei Sud Est", iar numarul de difuzari de care acesta a beneficiat a fost de 250, numai in primele 2 luni de la lansarea postului.

La sfarsitul lunii mai 1999, Media Services a scos pe piata cel de-al doilea album semnat 3rei Sud Est, intitulat "Visul meu". In numai 2 zile, noul album a fost vandut in 30 000 de exemplare. De pe acest album, a fost extras mai intai single-ul "Tu esti vinovat".

"Mileniul III - 3rei Sud Est" a fost EP-ul lansat in decembrie 1999, realizat integral in studioul Sud Est Production.

In luna iunie 2000 apare Ep-ul "Imi plac ochii tai", care va fi reeditat in luna octombrie alaturi de piesa bonus track "Te astept sa vii". La doar cateva zile de la lansare, melodia "Te astept sa vii" intra in Romanian Top 100, unde, pentru prima data o trupa romaneasaca va fi in competitie cu cele straine, 3rei Sud Est ajungand pe locul I. Aceeasi piesa intra in topul MTV de pe teletext direct pe locul I si ramane acolo timp de cinci saptamani. In acelasi an 3 Sud Est castiga la Festivalul de la Mamaia marele trofeu si premiul pentru cel mai bun grup dance.

In luna octombrie apare pe piata "Cartea si Cd-ul 3 Sud Est" - prima carte de acest gen din Romania. Anul se incheie din nou la inaltime pentru ca Laurentiu, Mihai si Viorel primesc titulatura de "Regii Muzicii Dance".

Anul 2001 s-a aratat cel putin la fel de plin si de glorios pentru cei trei baieti.

In cadrul Premiilor Industriei Muzicale Romanesti sunt desemnati cel mai bun grup al anului. Sunt prima trupa romaneasca care apar in Billboard-ul european.

Un adevarat succes al baietilor de la 3rei Sud Est il constituie si piesa "Te voi pierde" care a fost lansata la sfarsitul lunii aprilie a acestui an alaturi de maxi-single-ul cu acelasi nume. Impactul pe care acesta il are este subliniat atat prin faptul ca single-ul a ajuns pe locul 1 in Top 100 cat si prin vanzarile masive de CD-uri si MC-uri. Numai in primele doua zile "Te voi pierde" s-a vandut in 12.000 de exemplare.

Incepand cu luna septembrie a anului 2001, 3rei Sud Est devin propriii lor producatori, deschizandu-si casa de discuri Music&Music. Primul produs creat pe noua casa de discuri a fost compilatia "Starurile dance va colinda".

Intre 8 mai si 14 iunie 2002 trupa a participat la megaturneul antidrog "Toti te plac asa cum esti. Nu lasa drogurile sa te schimbe", impreuna cu Animal X si Cristiana Raduta. O alta realizare a trupei in 2002 este albumul intitulat "TOP" - in primele zile de la aparitia acestuia pe piata au fost vandute peste 26000 de casete. Cea de-a zecea creatie discografica baietilor cuprinde cinci piese noi si doua versiuni extinse.

miercuri, 28 noiembrie 2007

yuhu...alt sondaj incheiat si dupa parerile voastre voi ati spus ca dragostea adevarata NU este intotdeauna limitata prin varsta 60% NU, 26% ati spus ca DA iar 13% probabil... va multumesc ca ati votat si v-ati spus parerile si va astept la celalalt sondaj mult mai interesant...


joi, 22 noiembrie 2007


Incep sa scriu aceste randuri cu gandul la dragoste. Ce sentiment… M-am culcat suparata pe viata, plictisita, nervosa pe mine insumi, si m-am trezit indragostita. M-am culcat cu gandul la viata mea banala, lipsita de sare si piper, lipsita de orice condiment, fara gust si fara miros; m-am gandit la singuratatea spirituala in care traiesc, fara scopuri, idealuri marete sau ceva care sa imi anime pofta de viata. M-am culcat gandindu-ma la toate acestea si m-am trezit cu EL in gand. M-am trezit fericita, cu pofta de viata. Mergand la oglinda am putut chiar sa observ licarirea din ochii mei. Era o sclipire pe care n-o mai vazusem, demult. Uitasem cum e sa fii fericita. Uitasem cum e sa ai un motiv pentru care sa traiesti. Uitasem cum e sa existe o speranta, cum e cand ceva iti tine aprinsa flacara sufletului. Dar acuma nu mai era asa….

Acum exista EL. Ii simteam prezenta chiar daca eram singura in fata oglinzii. EL prezent undeva in mine, in sufletul meu si imi facea inima sa bata cu putere chiar si cand numai gandul imi zbura catre EL.

Simteam ca nimic nu mai poate sa ma doboare pentru ca exista EL, singurul care ma putea sustine. Singuratatea, teama, nelinistea, nepasarea, neputinta, disperarea, toate aceste sentimente care ma copleseau inainte acum nu mai aveau cum sa ma afecteze intr-un fel pentru ca EL imi dadea putere sa trec peste orice. Dragostea lui ma acoperea, ma proteja ca un scut impermeabil facut tocmai pe masura mea.

Dragostea lui fara margini si-a lasat semintele in mine. Nu stiam ce e dragostea… Habar nu aveam. Nici macar nu banuiam. Puteam doar sa imi dau cu parerea, dar acum sunt convinsa ca as fi gresit. EL insa mi-a aratat ce e dragostea, mi-a explicat, iar apoi mi-a demonstrat cat e de frumoasa. M-a consinv ca o merit, desi nici acum nu sunt singura ca avea dreptate… dar m-a convins! Si ma bucur! Ma bucur pentru EL, caci e singurul care a reusit sa faca asta. Ma bucur pentru ca EL merita sa reuseasca asta. Merita tot ce e mai bun pe lume, merita dragostea care salajluieste in EL si merita acea dragoste exterioara care sa se contopeasca cu sentimentele lui de iubire. Iar acea dragoste exterioara e dragostea mea, dragostea mea care acum i-o daruiesc lui!

Dupa aceea ma bucur pentru mine. Ma bucur ca cineva a reusit sa imi arate ce e dragostea si cum e ea. Si stiam ca acea persoana nu putea fi decat una speciala. Ma bucur ca e cineva care are grija de mine, care a reusit sa ma faca sa inteleg ca si eu merit, ca si eu sunt in stare, dar ca totusi nu eu merit cel mai mult. Ca nu doar eu simteam lipsa dragostei, ca nu doar eu aveam nevoie de existenta si dragostea lui.

Cineva spunea odata ca nimic nu este independent in univers, nimic nu evolueaza singur, ci fiecare lucru se leaga de un altul. Altcineva spunea ca exista o exceptie care intareste regula iar de aceasta data, fara falsa modestie, eu ma simteam exceptia. Nimeni nu e singur, pentru fiecare exista cineva, undeva; dar EL mi-a spus ca “nu doar pentru tine exista cineva, si tu existi pentru cineva”. Exist pentru EL si vreau sa-i demonstrez asta de oricate ori are nevoie sa simta acest lucru, ba mai mult, de cate ori simt eu nevoia sa-i demonstrez; de oricate ori simt nevoia sa-mi demonstrez si sa-mi ofer dragostea, adica in fiecare clipa.

Are nevoie de mine…Simt asta… Il simt, pentru ca si eu am nevoie de EL. Am nevoie de EL si am nevoie de dragostea lui pentru a putea merge inainte, pana la capat. Iar asta, nu se poate decat impreuna cu EL. Pentru ca EL imi da putere sa traiesc, putere sa iubesc… TE IUBESC! Pentru EL traiesc de acum inainte...

luni, 19 noiembrie 2007

Eu, tu, noi si zapada odata candva...


Eu,tu,noi si zapada...ce weekend care m-a rascolit...m-am gandit la noi,mi-a fost dor de noi...dar azi suntem doar eu si tu pentru ca asa am crezut ca e mai bine...imi este bine...dar atunci cand...greseste...ma gandesc la noi,ma gandesc la ce ai fi facut tu...si azi imi dau seama ca nu ai fost singurul vinovat...am avut si eu partea mea da vina...si azi...nu mai exista noi...dar exista dorul,amintirile,respectul,nostalgia...si dorinta atat de bine ascunsa...incat nici o data nu am vrut sa o scot din adancul inimii...sa nu o stie nimeni...te mai vreau o data,o zi...sunt constienta ca am plecat pe drumuri diferite...dar ramai o parte din mine...si poate o parte frumoasa. Si primii fulgi de zapada m-au facut sa ma simt ca un copil...un copil care are nevoie de atat de multa afectiune...totul era alb in jur...atat de alb incat te pierdeai...intr-o mare de alb si sentimente. Zapada de pe copaci si fulgii mari de nea m-au facut sa uit ca e sapte dimineata,m-au trezit si mi-au redat zambetul pur si nevinovat...era zambetul copilului din mine,al unei parti de suflet inca neatinsa de ura,durere si sentimente murdare. La pranz am fost spalata asa de forma cu zapada...ai venit cu un bulgare de zapada la mine...si am ras...mi-a fost dor...imi e dor...si imi va fi dor.

duminică, 18 noiembrie 2007

Sf Andrei


Hehe...mai e putin si incep sarbatorile...frig, urat, cadouri...etc...hai sa incepem cu Sf. Andrei care este pe 30noiembrie, dupa care vine Sf Nicolae pe 6decembrie, pe 25decembrie Craciunul si pe 31decembrie revelionul...ce pot spune de Sf. Andrei...pei nu prea stiu ce dar hai ca ma straduiesc...stiu ca a fost ucenicul Sf. Ioan Botezatorul...abia astept ziua de 30 ca am cativa prieteni cu numele de Andrei/Andreea...etc...dar astept si sarbatorile cu bratele deschise si vreau sa va ganditi si de Sf. Ioan ce cadou o sa-mi faceti;;)...oricum celor care poarta numele Sf. Andrei le urez dupa acum un LA MULTI ANI calduros si plin de sanatate,fericire si succese in viata...

Seara lui Mos Nicolae


In noaptea de 5/6 decembrie se spune ca Mos Nicolae vine la geamuri si vede copiii care dorm si sint cuminti, lasindu-le in ghete dulciuri si alte daruri, insa tot el este acela care-i pedepseste pe cei lenesi si neascultatori. In dimineata de Sf. Nicolae, copiii cuminti gasesc daruri in ghetute. E un obicei vechi, nu numai la romani, de a face cadouri in aceasta zi. Spre deosebire de Mos Craciun, Mos Nicolae nu se arata niciodata. De altfel, povestea darurilor impartite pe furis in aceasta noapte incepe din vechime.

Se spune ca insusi Sfintul Nicolae a ajutat trei sarmane fete din orasul sau, aducindu-le dar de zestre, noaptea, fara a fi vazut. Casa in care traiau cele trei surori era mai mult decit saraca. Tatal lor planuia sa-si vinda fetele, crezind ca astfel se va chivernisi. Plinsetele si rugamintile fiicelor sale nu l-au induplecat pe batrinul cu suflet negru. Sfintul Nicolae a aflat despre nenorocirea ce se petrecea nu departe de locuinta sa. Noaptea, pe furis, el a aruncat o punga plina cu galbeni in camera fetei celei mai mari. Astfel ea a reusit sa se marite curind. La fel a facut Mosul si in urmatorii doi ani, iar sora cea mijlocie si apoi cea mica au reusit sa se aseze la casele lor.

De atunci si pina in zilele noastre, in fiecare noapte a Sfintului Nicolae, cei dragi noua, si in special copiii, primesc daruri, de la Mosul care nu li se arata niciodata.

La noi, de Mos Nicolae, copiii cuminti primesc, pe linga dulciuri si jucarii, o legatura de nuieluse frumos colorate, iar cei mai putin cuminti primesc o nuielusa adevarata care sa le aminteasca de o eventuala pedeapsa. Sfintul Nicolae si aghiotantul sau Ideea de mos care aduce daruri copiilor a aparut in Scandinavia, cu multe mii de ani inainte de Hristos. Vikingii aveau un zeu, Odin, care calatorea prin toata lumea, in timpul iernii, calare pe un cal cu opt picioare, oferind daruri celor buni si pedepsindu-i pe cei rai. Desi in crestinism s-au pierdut aceste povesti, in constiinta oamenilor ele au ramas prin existenta unor personaje cum ar fi Sfintul Nicolae si Mos Craciun.

marți, 13 noiembrie 2007

ANDREEA BALAN si PETRISOR RUGE, pe locul 1 duminica la “Dansez pentru tine”, in Mexic


Perechea formata din Andreea Balan si Petrisor Ruge a ocupat locul intai la concursul international ‘Dansez pentru tine’, din Mexic. Duminica seara, in cea de-a doua etapa a competitiei, Andreea si Petrisor au obtinut cel mai bun punctaj. Cu un total de 19 puncte, Romania a surclasat tara-gazda, Mexicul, care a obtinut 18 puncte. Conform comentariilor juriului, echipa noastra a dansat mambo mai bine decat latino-americanii. Cel mai prost in clasament s-a aflat Panama, pentru a doua oara consecutiv, riscand ca duminica viitoare sa iasa din concurs. Tot saptamana viitoare va avea loc o confruntare intre trei grupuri formate din cate trei tari participante.

Romania, alaturi de Panama si Columbia se vor infrunta la dans cu grupa formata din Slovacia, Mexic si Argentina si cea compusa din Paraguay, Ecuador si Costa Rica. In prima seara a concursului, Romania a ocupat locul 6, dupa ce a dansat quick-step. Si Dana Rogoz, membra a juriului international, a facut furori in America Latina. Zeci de barbati au postat mesaje pe site-ul emisiunii, laudand frumusetea actritei romane.

SURSA: www.kissnews.ro

joi, 8 noiembrie 2007

Un pas inainte!


Pasesc pe frunzele uscate de viata, toamna s-a asternut in orasul meu iar natura de langa mine moare, pasesc si in loc sa fac un pas inainte dau unul inapoi, si apoi unul inainte. Nu pot sa merg tot inainte, am un vis dar ceva lipseste dar parca nu ma poate oprii. Am avut un vis il am scris si mi l-am promis, simt un fior ce apasa usor catre mintea mea influentata de atatea ganduri apologice, ganduri care ma ucid si totodata ma trezesc la realitate. Suntem cei care au crescut cu soia in voia,celor care care spus mereu cu teama ‘Uite-i p-aia !’,de-aia suport usor ploaia abatuta peste noi,nici aia nu poate decat sa-mi ude foaia, nu sa-mi doboare spiritul, caci altul este cel care ramane doborat din inaltul fanteziilor obosite de traumatizantul zilnic. Eram doar un simplu copil si nu stiam ce inseamna viata, stiam doar sa zambesc sa rad sa ma prostesc.

Fericirea e un lucru minunat, dar pacat retoric vorbind ca mi s-a intamplat sa cunosc fericirea, vrei sa raman o data cu toata ea sa ramana langa mine. Am nevoie de o atingere sa traiesc pentru un scop in aceasta viata, o iubire. Fiecare dintre noi am pasat in negura destinului, ne-am spulberat visuri, ideal-uri le-am intins pe o foaie si le-am scris in creion pentru ca sa le putem sterge in orice timp.


Fiecare om trebuie sa aiba un ideal in iubire, sa ii dai un scop sa traiasca un motiv pentru care sa isi doreasca aceasta traire plina de o stare de spirit si de melancolie, ce se va ridica in sus. Drumurile, destinul grijile si toate cele le vom lasa inapoi, voi pasi inainte pentru ca asta mie destinul, asta imi este dat sa traiesc un cer senin sa ma inspire,un cer senin i-asteapta pe toti cei care merg pe calea dreapta ori care ar fi ea caci viata nu-ti ofera garantia unor vremuri mai bune, ati tremurat destul, ati indurat destule, probabil unii au scapat pentru ca voi ati dat de prea multe ori testul fericirea e o bancnota mare unii o primesc si uita sa mai dea restul.

luni, 5 noiembrie 2007

gandurile mele...


Mi-e dor...e un dor care ma apasa,ma sufoca nu ma mai lasa sa traiesc.Nu inteleg cum ceva atat d frumos se poate incheia asa brusc si ireversibil...toate visele toate sperantele se naruiesc...simt cum totul se darama in jurul meu si totusi...totusi mai ramane o farama d speranta care ma ajuta sa o iau d la capat...sa cred ca de data asta va fii altfel.Pasesc cu nesiguranta in intuneric,in necunoscut sperand ca voi gasi ceea ce am cautat toata viata si constat ca tot ceea ce gasesc e doar o alta iluzie care se va spulbera la fel ca toate celelalte...toate sperantele si visele mi-au fost spulberate fara mila si nu mai pot avea incredere in nimeni...nu mai cred in nimic.La ce foloseste sa o iei d l inceput cand stii foarte bine ca si acest inceput va avea un sfarsit si ca pana la urma tot vei suferi mai mult sau mai putin,vei pierde mai mult sau mai putin...te trezesti p marginea prapastiei,intorci capul si-ti vezi calaul...persoana la care ai tinut cel mai mult,pt care ai fi fost in stare sa-ti dai propria viata...cu un simplu gest te impinge...te impinge si cazi intr-un abis.In cadere realizezi ca nimic nu mai conteaza,ca tu nu mai contezi...am ajuns p fundul prapastiei dar sper ca intr-o zi voi invia precum pasarea phoenix din propria cenusa...iar cand asta se va intampla voi fi puternica,imi voi ghida viata dupa propriul crez...totul va fi doar aparenta..o masca p care o voi purta pt.a ma putea feri d falsitatea oamenilor...ALL MY LOVE BECAME A TEAR IN THE END...

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

povestea mea ( dragostea fata de muzica)


Timpul isi asterne cortina incet peste toate , si bune si rele , si uita de toate , nu-i pasa de trecut.La fel si omul isi duce lupta cu viata , fiecare zi fiind un pas facut spre victorie.
Fiecare om are idealul lui in viata iar idealul meu esti tu!La inceput nu te credeam deosebit dar prin simplul fapt ca esti tu stii sa te faci iubit.
Am cucerit inimi in viata mea si la randul meu mi-am daruit inima.De fiecare data am primit-o inapoi ranita dar acum vreau sa ai tu grija de ea.
Cu fiecare zi ce trece imi cuceresti tot mai mult sufletul pentru ca stii sa spui exact ce vrea sa auda el.Vorbe dulci ma inalta spre paradis si ma fac sa nu-mi doresc sa ma trezesc vreodata din acest divin vis...dar...ca orice vis se va sfarsi si dragostea si va rani inima mea...sau poate a ta...
Noi insa putem face acest vis sa dureze la nesfarsit...trebuie doar sa vrem...eu vreau...tu ce zici?


Tot ce am scris este legat de iubirea mea fata de muzica si aici ne imaginam ca muzica e un om care traieste in pielea noastra...